Waarom moet ik steeds opnieuw inloggen?
bijgewerkt op 8 jaar geleden

Veel experts melden dat ze heel erg vaak opnieuw moeten inloggen in Magister.
Zeker met de e-mail verificatie levert dit in sommige gevallen de nodige frustratie op.

Sinds OS X Mavericks heeft Apple "App Nap" geïntroduceerd. Wanneer een programma "even" niet wordt gebruikt, gaat het programma "slapen" om energie te besparen.

Wanneer je even ergens anders mee bezig bent, gaat je browser een dutje doen en wordt de verbinding met Magister verbroken... en moet je daarna weer opnieuw inloggen.

Een simpel vinkje voorkomt dat Firefox even gaat slapen:
- Start Finder en ga naar de map "Programma's"
image

- Klik met de rechter muisknop op "Firefox" en klik daarna op "Toon info".
image

- Als laatste zet je het vinkje "Voorkom App Nap" aan...
image

Vanaf nu blijft je Firefox "wakker" wanneer je even ergens anders mee bezig bent.

Dit bericht is voor medewerkers die OS X Mavericks of OS X Yosemite op hun MacBook hebben staan (dus ook de medewerkers met een nieuwe 13" MacBook Air).