Waarom kan ik geen cijfers invoeren?
bijgewerkt op 8 jaar geleden

Rol

Staat er boven in de filterbalk wel "Docent" en geen "Mentor"? Uit veiligheidsoverwegingen mogen alleen experts (docenten) cijfers invoeren, een mentor mag alleen cijfers bekijken.

Geblokkeerde cijferkolommen

Is de cijferkolom geblokkeerd? Cijfers van voorgaande schooljaren worden uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd. Ook kan de cijferinvoer op verzoek van de deelschoolleiders bewust (tijdelijk) worden geblokkeerd (bijvoorbeeld vlak voor een rapport). Alleen de administratie en de teamleider HAVO/VWO kan dan nog cijfers aanpassen.

Herkansing kolommen

Je kunt herkansingen invoeren bij een cijferkolom.
Klik op de betreffende cijferkolom.
Klik in de balk op de blauwe knop met het Romeinse cijfer 2 (II) en kies voor herkansingskolom aanmaken.
In de lege roze kolom 2e kans kunnen de herkansingscijfers worden ingevoerd.
In de "echte"kolom wordt het hoogste cijfer van de herkansingen getoond.

Alleen gekoppelde leerlingen

Staat de klas/lesgroep vermeld in je agenda? Je kunt namelijk alleen cijfers geven aan klassen/lesgroepen die aan jou rol als docent zijn gekoppeld. De koppeling wordt gemaakt tijdens het importeren van het ritme. Omdat een stagiaire niet in het ritme staat, legt Magister geen koppeling. De koppeling kan handmatig worden gemaakt door de administratie of door de onderwijsassistent(e).